BMK i Ž-tim


Klub Budi muško ili Budi muško klub je ogranak Sinergije koji okuplja muške članove i volontere naše omladinske organizacije. On trenutno broji više od 100 članova koji učestvuju u brojnim obrazovnim radionicama, uličnim akcijama i kampanjskim aktivnostima. Članovi kluba Budi muško ravnopravno sa članicama Ž-tima učestvuju u svim aktivnostima Sinergije.BMK

Dosad je više od 600 članova kluba Budi muško, u periodu od 6 godina, učestvovalo u obrazovnim treninzima. Nazivi kampanja kluba Budi muško su nadaleko poznati: Budi muško – zaljubi se, Budi muško – ne budi nasilan, Budi muško – bilduj mozak!

Klub Budi muško je izuzetno popularan među mladim ljudima u Kosovskoj Mitrovici i šire.

Na čelu kluba Budi muško, prvi među jednakima, jeste Filip Radovanović, edukator i omladinski radnik Sinergije, koji ima višegodišnje iskustvo u radu sa mladima.

 

Ž-tim ili Ženski tim je ogranak Sinergije koji postoji od 2015. godine i trenutno je u njegov rad uključeno više od 60 članica i volonterki naše omladinske organizacije. Članice Ž-tima ravnopravno učestvuju sa članovima kluba Budi muško u svim akcijama i aktivnostima Sinergije. Pedesetak članica Ž-tima je dosad pohađalo obrazovne treninge i učestvovalo u brojnim uličnim akcijama i kampanjskim aktivnostima. Ž-tim je izuzetno popularan među mladima u Kosovskoj Mitrovici, a njegov broj stalno raste.

Na čelu Ž-tima, prva među jednakima, jeste Jasmina Krama, aktivna članica Sinergije, i naše pozorišne grupe.