O nama…


KO SMO MI – MISIJA

Omladinski edukativni klub Sinergija je nevladina organizacija sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici koja unapređuje položaj mladih kroz edukaciju, istraživanje, promociju i prevenciju. Društveni aktivizam, rodna ravnopravnost i nenasilje su temeljne vrednosti našeg rada.

VIZIJA

Društvo u kom mladi imaju više prilika, a manje problema!

NAŠE VREDNOSTI

  • fokus na mladima

  • volonterizam / dobrovoljni rad

  • ravnopravnost

  • borba protiv nasilja

OEK Sinergija je osnovana 2012. i okuplja više od 220 volontera i omladinskih radnika podeljenih u više sekcija: Skupština Sinergije, Omladinski volonterski centar, Pozorišna grupa Budi muško klub, Resursni omladinski centar (ROC), Kreativni tim, Budi muško klub, Ž-tim (Ženski tim) i Bend Afekat.

Svoje omladinske aktivnosti – kojih svake godine ima nešto više od 120 – sprovodimo u Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu, Leposaviću, Zubinom Potoku, Gračanici, Šilovu, Raški i drugim mestima.

U periodu od 2012. sproveli smo ukupno 19 projekata i programa na dobrobit mladih ljudi koji učestvuju u našim aktivnostima, ali i svih ostalih koji redovno posećuju naše javne događaje i akcije. Učešće u svim našim aktivnostima je sasvim besplatno, a naš član/volonter ili članica/volonterka možete postati popunjavanjem ovog upitnika!