Kreativni tim


Aktivnosti Sinergije su namenjene unapređenju položaja mladih.

Iskustvo nam govori da su mladi željni akcije, ali ponekad ih je teško pokrenuti. Naša organizacija nastoji da svoje aktivnosti učini zanimljivim, pored obaveznog obrazovnog karaktera.

Kako bi aktivnosti bile u skladu sa potrebama i željama mladih, formirali smo Kreativni tim.

Ovaj tim ima osnovni i prošireni sastav. Osnovni sastav je odgovoran za pokretanje ideja i realizaciju manje zahtevnih aktivnosti. Širi tim čine svi članovi Sinergije koji mogu svoje ideje predstaviti 13095934_10208317801557695_8228573776693585285_nKreativnom timu.

Na čelu Kreativnog tima je tehnički direktor Miodrag Dančetović. Momak koji je od samog početka u Sinergiji. Diplomac je Fakulteta tehničkih nauka i prvi među jednakima u ovom timu.

Tamara Trajković nam dolazi iz Zvečana, odlično crta, još lepše piše, a otvorena je za razgovor toliko da s njom možete da pričate o nivou mora u Holandiji i stepenu siromaštva u Demokratskoj Republici Kongo.

Njeni prijatelji kažu da mogu da joj se povere za sve i ne ustručavaju se da joj se u svako doba dana obrate za pomoć i savet.

Mislim da je moj primarni zadatak kao članici Sinergijinog Kreativnog tima – oslikavanje, prikazivanje duše i samih osećanja i ideja. Naš um je moćna alatka, a potencijal mu je beskonačan, bukvalno!

Nenad Stojanović, višegodišnji aktivista i kreativac Sinergije, čovek koji deluje bezazleno i smireno, ali je među onima koji imaju ubedljivo najprodornije ideje za naše akcije, a poručuje sledeće:

Napravićete nešto u životu jedino ako ste kreativni i ako radite u timu, odatle i naš Kreativni tim – logično. Svaka promena zahteva ideju, a ideja je nadahnuta promenom! Ako imate ideju, onda imate i šansu nešto da promenite.

Nenad je i inicijator kreativnog ekološkog murala koji je Sinergija priredila našim sugrađanima u centru Kosovske Mitrovice.

Jedan od najaktivnijih članova Sinergije iz uže Srbije, Filip Bijanić, deo je našeg Kreativnog tima. Ideje su Filipovo srednje ime, mada se roditelji ne sećaju da su mu ga dali. Obožava da se šali na svoj račun i retko kada susret s njim prođe u dosadi. Prema oceni našeg izvršnog direktora, vrlo je samokritičan i svestran.

Student je stomatologije na Medicinskom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici.

12645231_10205413672683177_983814851186313920_n

Dino Murić je u Sinergiji zadužen za Resursni omladinski centar (ROC), ali je i on deo ovog tima. Pored dobrih ideja, on se brine da nivo humora u ovoj ekipi uvek bude maksimalan. O ROC-u saznajte više na ovom linku.

Dino je student Međunarodnog poslovnog koledža u Kosovskoj Mitrovici (IBCM).

Ekipa ovih i drugih mladih ljudi je u prethodnom periodu realizovala sijaset aktivnosti koje se i dan-danas pregledaju na našoj fejsbuk-stranici i prepričavaju među mladima. Pomenućemo samo izradu mesta za ljubljenje, predavanja o mentalnom zdravlju i depresiji kod mladih, karaoke večeri i mnogo drugih aktivnosti.