Predstavljanje rezultata projekta: Inicijativa mladih za prevenciju alkoholizma


OEK Sinergija privodi kraju osmomesečni projekat Inicijativa mladih za prevenciju alkoholizma, koji je finansirala ambasada Sjedinjenih država u Prištini.

Nakon osam meseci aktivnog rada, naša organizacija je uspela da u saradnji sa mladima Severne Kosovske Mitrovice podigne svest o opasnostima koje alkoholizma nosi sa sobom kroz dva edukativna treninga, i više kampanjskih i sportskih aktivnosti.

U toku projekta smo izradili i priručnik za roditelj Kako razgovarati sa tinejdžerom o alkoholu.

Na obrazovnim radionicama bilo je prisutno 20 devojaka i momaka, koji su na interaktivan način stekli odgovarajuća znanja i veštine potrebne za prevenciju alkoholizma medju mladima. Završetkom treninga oni su postali vršnjački modeli ponašanja, koji će svoja znanja prenositi na svoje drugarice i drugove.

U toku projekta imali smo šest televizijskih i radio gostovanja. Tom prilikom smo se trudili da predstavimo naš projekat i vrednosti koje on promoviše. Ovom prilikom se i zahvaljujemo TV i radio stanicama RTK 1 i RTK 2, TV Dankos, RTV Kiss, Radio Kontakt plus i KIM radiju na svesrdnoj pomoći.

Nakon realizovanog projekta rezultate rada smo predstavili roditeljima naših članova, rukovodstvu srednjih škola iz Kosovske Mitrovice i lokalnim organima.

Tom prilikom smo nagradili i najaktivnije članove koji su snimili promotivne spotove koji promovišu prevenciju alkoholizma.

Još jednom se zahvaljujemo svima koji su podržali naš rad. Nadamo se da ćemo sarađivati i na novom projektu

Projekat: Dečaci i muškarci kao saveznici u prevenciji nasilja i transformaciji roda na Zapadnom Balkanu

Comments

comments