Projekat: Osnažimo ravnopravnost u Severnoj Mitrovici


U saradnji sa UNFPA (Populacioni fond Ujedinjenih nacija) naša organizacija je aprila meseca 2016. godine započela sprovođenje projekta pod nazivom “Osnažimo ravnopravnost!”.

Osnovni cilj projekta je promovisanje i edukacija mladih o rodnoj ravnopravnosti u opštinama na Severu Kosova.

Sam projekat obuhvata edukativne treninge u srednjim školama, promotivne akcije i debate.

Posebna pažnja će biti posvećena izgradnji neformalnih grupa koje će međusobno povezati učenike iz svih opštinama, kako bi udruženim snagama promovisali prave vrednosti.

Ono što će svakako obeležiti ovaj projekat je kampanja pod nazivom #SuperTata, koja ima za cilj promovisanje aktivnog očinstva među očevima, i onima koji će to tek postati.

Predviđeno trajanje projekta je 8 meseci.

Nakon uspešno realizovanog projekta u 2016. godini, UNFPA je i 2017. godine podržao našu organizaciju. Pod nazivom “Osnažimo ravnopravnost u Severnoj Mitrovici” naša organizacija u 2017. godini sprovodi projektne aktivnosti koje obuhvataju edukaciju učenika 7. i 8. razreda osnovne škole Branko Radičević u Severnoj Mitrovici, ali i realizaciju promotivnih akcija.

Od značajnih aktivnosti je i kampanja “Supertata” u sklopu koje će biti održana velika regionalna konferencija o aktivnom očinstvu.

UNFPA