Projekat: Uključivanje muškaraca u promovisanje rodne ravnopravnosti i procenu rodnih uloga na Kosovu


Nakon više zajedničkih aktivnosti i događaja koje smo organizovali u saradnji sa OEBS Misijom na Kosovu, čast nam je da je ova međunarodna organizacija odlučila da podrži našu organizaciju kroz novi projekat pod nazivom “Uključivanje u promovisanje rodne ravnopravnosti i procenu rodnih uloga na Kosovu”.

Predviđeno je da ovaj projekat bude realizovan u saradnji sa Tehničkom školom “Mihailo Petrović Alas” i Ekonomskom školom u Mitrovici.oebs

Pored unapređenje znanja mladih o rodnoj ravnopravnosti, mi ćemo izvršiti i analizu njihovih stavova, pre i nakon sprovedene edukacije, kako bi direktno izmerili koliko su mladi promenili i unapredili svoja znanja.

Najaktivniji mladići i nastavni kadar, će dobiti priliku da svoja znanja dodatno prodube na rezidentalnom treningu koji će biti realizovan na Kopaoniku.

Nakon ogromnog uspeha koji je ostvaren u 2016. godini, na zahtev nastavnog kadra Tehničke škole “Grigorija Božović”, a uz ogromnu podršku Misije OEBS na Kosovu, u 2017. godini nastavljamo ovaj projekat u Zubinom Potoku.