Projekat: “Mladi se pitaju!”


Projekat OEK Sinergija – „Mladi se pitaju!“ – podržala je Kosovska fondacija za otvoreno društvo (KFOS), a reč je o jedinstvenom projektu koji je sproveden u opštinama na Severu Kosova (Zubin Potok, Severna Mitrovica, Leposavić i Zvečan).

Cilj projekta je ispitivanje stavova mladih o problemima sa kojima se suočavaju, njihovo definisanje, kao i povećanje svesti među mladima i lokalnim institucijama o potrebi da se mladi uključe u definisanje i izradu programa i projekata koji se sprovode na terenu.

U projektu su ispitani stavovi 480 mladih starosti između 15 i 30 godina, a rezultati istraživanja „Mladi se pitaju!“ predstavljeni su u televizijskim i radijskim emisijama, ali i deljeni u štampanoj formi lokalnim institucijama, nevladinim organizacijama, donatorima i svima ostalima koji se bave problemima mladih, kao i samim mladim ljudima.

Medijske izveštaje o ovom istraživanju objavilo je 60 lokalnih, nacionalnih i regionalnih medija, uključujući Glas Amerike, Radio Slobodna Evropa, B92 (O2), Radio-televiziju Vojvodine i drugi.

 

kfos