Omladinski volonterski centar Sinergija


Prateći logičan sled naših aktivnosti, a u skladu sa zacrtanim Strateškim planom 2017-2020, nastojimo da organizujemo aktivnosti, sprovodimo programe i projekte kojima se jačaju kapaciteti, razvijaju znanja i veštine mladih na Severu Kosova.

Od svog osnivanja 2015. godine, Sinergijin Omladinski volonterski centar (OVC), na čijem je čelu tehnički direktor Miodrag Dančetović, prati angažovanje više od 220 aktivnih volontera i dodeljuje nagrade u kategorijama Najvolonter i Najvolonterka za prethodnu godinu.

Najvolonterku i najvolontera OVC-a biraju članice i članovi Sinergije tajnim glasanjem na bezalkoholnoj žurki koju organizujemo u decembru svake godine, dok kandidate za ove titule predlaže vrhovni savetodavni organ naše omladinske organizacije – Skupština Sinergije.

Sinergijin OVC promoviše aktivizam, sprovodi humanitarne akcije i osnažuje komunikaciju između volontera i onih kojima su volonteri potrebni u realizaciji aktivnosti.

Ova sekcija Sinergije sadrži podgrupu pod nazivom Resursni omladinski centar (ROC), na čijem čelu se nalazi aktivista Dino Murić. ROC poseduje bogatu biblioteku, zatim materijale za čitanje na brojne teme, od zapošljavanja, preko učešća mladih u procesima donošenja odluka, do drugih pitanja od koristi za mlade. ROC oprema mlade nužnim materijalima, znanjima i veštinama za unapređenje njihovog položaja u društvu.

Svi koji žele da imaju pristup našem ROC-u, mogu da nam se obrate porukom na fejsbuk-stranici. Pored toga, ROC upravlja i jedinom omladinskom veb-platformom za informisanje mladih na severu Kosova i Metohije o kulturi, muzici i sportu – prave.info.

Omladinski volonterski centar (OVC) je otvoren za sve od 13 do 30 godina, bez ikakvog izuzetka, a možete se učlaniti u isti popunjavanjem ovog formulara! Naš lider OVC-a stupiće u kontakt s vama u roku od 48 sati.

Učešće u svim našim aktivnostima je sasvim besplatno!